četvrtak, 17. listopada 2019.

Finale Svjetskog kupa - leteće mete, Al Ain


Od 09.-13. listopada u Ujedinjenim Arapskim Emiratima održano je Finale Svjetskog kupa za leteće mete. U Al Ainu se okupila "crème de la crème" u gađanju letećih meta.
Osvajanjem prvog mjesta i poravnjanjem svjetskog rekorda na Svjetskom kupu u travnju ove godine, također u Al Ainu, Josip Glasnović osigurao si je pozivnicu na ovo prestižno natjecanje.
Dva dana kvalifikacija (prvi dan 75 golubova drugi dan 50) Josip je završio sa svega jednim golubom manje od svjetskog rekorda. Nakon burnog finala Josip je natjecanje završio na četvrtom mjestu.
Na ovom finalu svjetskog kupa premijerno se pucao "mix" mješovitih parova.

Naime parovi su se birali na samom natjecanju te se parovi nisu znali unaprijed. Josip je za partnericu dobio natjecateljicu Sjedinjenjih Američkih Država Aeriel Alease Skinner. Žrijeb je evidentno bi uspješan jer su osvojili 3. mjesto u mixu.
Inače Mix parovi su nova disciplina u streljaštvu, par čine sportašica i sportaš u istoj disciplini iz iste reprezentacije.
Čestitamo Josipu!

Nema komentara:

Objavi komentar

Europska liga mladih - Istočna regija

  Osijek je domaćin kvalifikacija Europske lige mladih za istočnu regiju. Natjecanja počinju u subotu 30. travnja 2022. na streljani Pampas...