utorak, 15. prosinca 2020.

  Posljednji pozdrav Branimiru Horvatu

Od posljedica zaraze korona virusom  u 76. godini je preminuo  Branimir  Horvat, dugogodišnji strijelac i voditelj Streljačkog društva „Metalis“ Donja Stubica, dobri duh stubičkog i zagorskog streljaštva. U streljaštvu je bio od 1957. godine.

U natjecateljskoj karijeri osvojio je brojne medalje, posebno u gađanju vojničkim oružjem, uz ostalo bio je prvak bivše države u gađanju  vojničkom puškom 7,9 mm, prvak Hrvatske serijskom zračnom i malokalibarskom puškom. Kao predsjednik, tajnik i trener donjostubičkog streljačkog društva odgojio je mnoge generacije odličnih strijelaca i, uz brata Veljka, najzaslužnija je osoba  za razvoj i održanje streljaštva u Donjoj Stubici do danas.

Dobitnik je i više priznanja, zadnje koje je dobio bila je početkom ove godine nagrada za životno djelo koju mu je dodijelila Sportska zajednica Grada Donja Stubica. Primajući nagradu rekao je: „Ja se znam šaliti da to znači da sam sad gotov, ali ipak mislim da moram još puno raditi, bar da se još nekoliko generacija usavrši u streljaštvu“. Na žalost, bolest ga je prekinula u tome.

Nema komentara:

Objavi komentar

Europska liga mladih - Istočna regija

  Osijek je domaćin kvalifikacija Europske lige mladih za istočnu regiju. Natjecanja počinju u subotu 30. travnja 2022. na streljani Pampas...