srijeda, 19. siječnja 2022.

Grand Prix Ruše 2022

 

Od 12. do 16. siječnja 2022. godine održano je prvo međunarodno natjecanje na kojem započinje primjena novog bodovanja i rangiranja najboljih strijelaca za Svjetsku rang listu, za plasman na President`s Cup, ali i bodovi za kvalifikacije na Olimpijske igre Paris 2024.

Međunarodno natjecanje u Rušama tako je postalo ISSF Grand Prix i podjelom prvih bodova krenula je utrka za mjesto na rang listi i polako lov na plasman na OI. U novom modelu natjecanja nastupaju i ekipe, a natjecanje je samo za seniorske kategorije.

Hrvatski sportaši nastupili su u punom sastavu, a najbolji plasman ostvario je Miran Maričić osvajanjem prvog mjesta u disciplini zračna puška. U ekipnom dijelu natjecanja u disciplini zračna puška 10m ženska ekipa u sastavu Marta Zeljković, Valentina Gustin i Tanja Borović zauzele su 4. mjesto. Srebrnu medalju osvojila je muška ekipa u sastavu Miran Maričić, Petar Gorša i Andrija Mikuljan.

U Mix parovima Petar Gorša i Valentina Gustin osvojili su 4. mjesto.

U disciplini zračni pištolj žene ekipa u sastavu Zlatka Hlebec, Lana Skeledžija i Matea Omazić osvojila je brončanu medalju. Broncu je osvojila i muška ekipa na pištolju u sastavu Uroš Kačavenda, Hrvoje Marčec i Željko Posavec.

Bravo za naše sportaše i puno sreće na drugom GP-u kojem je domaćim Osijek!

Foto: ISSF

Nema komentara:

Objavi komentar

Europska liga mladih - Istočna regija

  Osijek je domaćin kvalifikacija Europske lige mladih za istočnu regiju. Natjecanja počinju u subotu 30. travnja 2022. na streljani Pampas...