srijeda, 10. studenoga 2021.

Miranu Maričiću dvije medalje na President`s Cup-u

 


U Wroclawu se održava President`s Cup za discipline puške i pištolje.

Pozivnicu za ovo prestižno natjecanje dobili su samo najbolji strijelci svijeta - na svjetskoj rang listi prvih 12 iz svake discipline. Među najboljim strijelcima svijeta Hrvatska ima tri predstavnika: Snježanu Pejčić, Petra Goršu i Mirana Maričića.

Na ovom se natjecanju testira novi model natjecanja, u disciplini zračna puška prvo gađaju kvalifikacije, zatim prvih 8n ulazi u dvije polufinalne skupine i po dvoje boljih odlazi u finale. Kod malog kalibra kvalifikacije su podjeljene u dva dijela - prvo se gađa 3x20, pa prvih 12 ulazi u kvalifikacije dva i kojih prvih osam strijelaca ide u finale.

Ipak bez obzira na nova pravila, naši se sportaši jednostavno ne mogu smesti. Tako je Miran  ušao u finale gađanja zračnom puškom i zauzeo treće mjesto.

Snježana je turnir u gađanju malokalibarskom puškom završila na 10. mjestu.

Miran i Petar su se plasirali u finale u gađanju malokalibarkskom puškom - trostav, Petar je natjecanje završio na 5. mjestu a Miran se ponovno okitio broncom.


Nema komentara:

Objavi komentar

Europska liga mladih - Istočna regija

  Osijek je domaćin kvalifikacija Europske lige mladih za istočnu regiju. Natjecanja počinju u subotu 30. travnja 2022. na streljani Pampas...